Daçiq: Pse duhet të jemi pro integritetit territorial të Bosnjë-Hercegovinës, ndërsa ata janë të rezervuar për Kosovën

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë ka komentuar pranimin e djeshëm të kërkesës së Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës dhe ka prekur vendet që kanë votuar pro dhe kundër.

Gjegjësisht, Ivica Daçiq tha se me pranimin e kërkesës së Prishtinës për anëtarësim në Këshillin e Evropës në seancën e djeshme të jashtëzakonshme të Komitetit të Ministrave, është shkelur procedura në Këshillin e Evropës dhe se kanë turp që e propozojnë.

Ai shtoi se Mali i Zi së paku mund të jetë i përmbajtur dhe të tregojë të paktën pak respekt për problemet e Serbisë.

“Duhet të veprojmë reciproke edhe këtu. Mali i Zi votoi për pranimin e Kosovës. Edhe atyre do t’u duhet vota jonë dikur, sigurisht që nuk do të mund ta numërojnë. Sa i përket BeH-së, a ka pasur ndonjëherë në fjalimin tim që ne nuk tha integriteti territorial i BeH-së. Tani që “nëse dikush kërkon, ne do të abstenojmë. Pra pse do të ishim pro integritetit territorial të Bosnjë-Hercegovinës dhe ata votojnë me abstenim për Kosovën”, tha Daçiq.

Në të njëjtën kohë, Daçiq ka komentuar edhe vendet tjera dhe qëndrimin e tyre për çështjen e Kosovës. Përveç Malit të Zi, ai është zhgënjyer edhe me afrimin e Greqisë dhe Sllovakisë, por ka falënderuar Qipron, Spanjën, Rumaninë, Azerbajxhanin dhe Gjeorgjinë. Ai në veçanti ka falënderuar Hungarinë, e cila e ka njohur pavarësinë e Kosovës dhe dje votoi kundër.

Kategoritë
LajmeRajoni