Dasma madhështore me 5 mijë të ftuar zgjati 2 netë e 2 ditë

 Në dasmën ku morën pjesë 5 mijë persona, nusja u mbush me flori dhe para të dhuruar nga mysafirët

Në fshatin Mutluca të rrethit Beytüşşebap të Sirnakut, 5 mijë të ftuar morën pjesë në dasmën madhështore të Erkanit, djalit të Hasan Öterit, i cili është pjesëtar i fisit Jirki, dhe Viyan, vajzës së Yusuf Adıyaman. Gjatë dasmës, e cila zgjati 2 ditë e 2 netë, janë shpenzuar 750 mijë lira turke, ndërsa nuses dhe dhëndrit janë dhuruar gjithsej 1 milion e 150 mijë lira turke.

Në dasmë morën pjesë qytetarë të shumtë nga jashtë por edhe nga vendi. Anëtarët e fiseve Gevdan, Mamhuran, Kashuran dhe Goyan si dhe mijëra të ftuar në një atmosfere paqeje dhe sigurie në fshatin, i cili ndodhet në skaj të malit Kato, qytetarët filluan të mbajnë dasmat e tyre deri në orët e vona të natës.

Kategoritë
LajmeVendi