Dëme të mëdha pas stuhisë në Kroaci

Një stuhi e madhe e ndjekur nga breshri goditi Hrvatsko Zagorjen dhe gjithashtu preku pjesën perëndimore të Qarkut të Zagrebit, ku breshri dëmtoi disa çati të shtëpive familjare.Më së shumti ka pësuar zona e Kumrovec, Klanjec dhe Zagorske Selo përgjatë kufirit me Slloveninë.

Skenat të kujtonin një stuhi dimri. Parmendët duhej të dilnin në fushë. Shkolla është dëmtuar, bodrumet janë përmbytur, pemët janë thyer, kulturat bujqësore janë shkatërruar. Dëmi është i madh, raporton HRT.

Qeveria do të ndihmojë urgjentisht qarkun Krapina-Zagorje në riparimin e dëmeve të shkaktuara nga breshëri, njoftoi zëdhënësi i qeverisë Marko Milic në Twitter pas stuhisë së ndjekur nga një breshër i fortë goditi Hrvatsko Zagorje.

Kategoritë
LajmeRajoni