Deputeti nga Kosova kërkon të padisë Vuçiqin: Nëse më ndodh diçka, ai është përgjegjës

Deputeti i “Ujedinjenih” në Kuvendin e Serbisë dhe ish-kryetar i komunës së Zubin Potokut, Slavisha Ristiq ka thënë se është afër vendimit për ta paditur presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, pasi në disa raste ka pohuar se ka marrë qindra mijëra euro. nga institucionet e Prishtinës.

“Aleksandar Vuçiq, për sigurinë e meje dhe të familjes sime, si dhe të miqve të mi nga lëvizja e Atdheut, nëse na ndodh diçka, ju do të jeni përgjegjës për nxitjen e saj”, u tha Ristiq gazetarëve në Kuvend.

Ai përkujtoi se presidenti i Serbisë në një seancë të Kuvendit tha se Ristiq ka marrë 120 mijë euro nga Prishtina, ndërsa në një konferencë ka përmendur se janë disa qindra mijëra euro.

“Unë si kryetar i Komunës së Zubin Potokut nuk kam marrë 120 mijë e qindra mijëra euro, nuk kam marrë asnjë euro nga të ashtuquajturat institucione të Prishtinës për arsyen e thjeshtë se Slavisha Ristiq si kryetar i Komuna, nuk ishte në listën e pagave të të ashtuquajturës Republika e Kosovës dhe për këtë kam dëshmi”, tha ai.

Ai ka thënë se nuk ka mundur t’i marrë ato para sepse institucionet e Prishtinës nuk e konsiderojnë të punësuar pasi nuk ka dokumente të Kosovës, letërnjoftim dhe llogari bankare.

Ristic shtoi se Vuçiq do të duhet të provojë pretendimet e tij në gjykatë dhe se në konsultim me avokatin e tij, ai do të ngrejë një padi kundër Vuçiqit, sepse ai beson se siguria e tij është e kërcënuar.

“Jo vetëm për dëmtim të reputacionit dhe për disa dhimbje mendore, sepse e di që është gënjeshtër, por mbi të gjitha që në këtë mënyrë po kërcënohet siguria ime dhe e miqve të mi në Kosovë e Metohi vetëm pse kritikojmë, vetëm pse ne. ka thënë të gjitha këto vite se ishte gabim që u anëtarësuam në të ashtuquajturat institucione të Kosovës dhe se me Marrëveshjen e Brukselit e humbëm shtetin e Serbisë në territorin e Kosovës dhe Metohisë”, tha Ristiq.

Ai ka deklaruar se në vitin 2016 i është qëlluar shtëpia dhe është hedhur bombë në ditën e zgjedhjeve, pasi sipas tij gjatë fushatës ka kritikuar qeverinë dhe Marrëveshjen e Brukselit, të cilën e konsideron “të dëmshme”.

Kategoritë
LajmeRajoni