Deputetja e Kuvendit të Serbisë ka idenë se Vuçiq duhet të jetë president i përjetshëm

Në Kuvendin Popullor të Serbisë, deputetët shpesh janë shumë kreativë dhe mendjemprehtë, ndaj shpeshherë i bëjnë interesante seancat, të cilat mund të zgjasin disa ditë. Këtë herë monotoninë e seancës dhe temave politike Draginja Vlk e ka “erëza” para Partisë Përparimtare Serbe (SNS).

Edhe pse politika serbe e udhëhequr nga Aleksandar Vuçiq mbron dhe përpiqet drejt demokracisë, deputetja Vlk dhe “miqtë dhe të afërmit e saj” kanë, ndoshta, një pikëpamje paksa të ndryshme për të.

Përkatësisht, në fjalimin e saj në seancën e Kuvendit, Vlk deklaroi se njerëzit e afërt të saj janë të kënaqur me mënyrën e udhëheqjes së Vuçiqit me vendin dhe pyesin se si mund t’i zgjatet mandati i përjetshëm.

“Një numër i panumërt i miqve dhe të afërmve të mi thonë se janë jashtëzakonisht të kënaqur me fjalimin e Vuçiqit dhe në fakt më pyetën se si mund të zgjatet mandati i presidentit për të qeverisur përjetë”, shpjegoi Vlk, për të cilin Ivica Daçiq i paralajmëroi deputetët e tjerë me fjalët “ çfarë është qesharake”.

Kujtojmë se së fundmi në Kuvendin Popullor të Serbisë është mbajtur një polemikë interesante, e cila ka tërhequr shumë vëmendje. Më pas, Vuçiq, duke paraqitur raportin për Kosovën para deputetëve, pranoi nga kreu i grupit parlamentar “Green – Left Club” Radomir Lazović një citat nga një këngë turbo-folk që numëron fjalët “Ti je endet, zemër. Ti” kam humbur, fëmijë”.

Kategoritë
LajmeRajoni