Detaje të perandorisë osmane në kurorën e mbretëreshës, e dhuruar 166 vjet më parë

Monarku me mbretërimin më të gjatë në Britani, Mbretëresha II. Nusja e Elizabeth, Dukesha e Cornwall, Camilla Parker Bowles, do të ketë një ndryshim titulli, ashtu si bashkëshorti i saj, Princi Charles. Detaji misterioz në kurorë që Bowles, i cili u ngrit nga Dukesha në Mbretëreshë, do të dalë gradualisht në dritë.

Mbretëresha Elizabeth II 96-vjeçare, e cila mbretëroi në Mbretërinë e Bashkuar për 70 vjet. Elizabeth ndërroi jetë të enjten, më 8 shtator. Të gjithë ata që e donin, veçanërisht familja mbretërore britanike, u pikëlluan thellë nga lajmi i vdekjes së tij. Pas 70 vitesh me vdekjen e Mbretëreshës, është shpallur edhe monarku i ri i Mbretërisë së Bashkuar. Mbretëresha Disa muaj para vdekjes së saj, Elizabeth kishte njoftuar se monarku i ardhshëm do të ishte djali i mbretit, Princi Charles, dhe nusja e saj, Camilla Parker Bowles, do të ishte mbretëresha e re.

Një nga gurët aq të vlefshëm sa Kuh-i Nur në Kurorën e Shtetit Perandorak është dhënë si dhuratë nga Shteti Osman. Një diamant shumë i vlefshëm iu dhurua mbretëreshës Viktoria nga sulltani osman, Sulltan Abdülmecit, për mbështetjen e saj në Luftën e Krimesë. Kjo konfirmohet nga deklarata e Trustit të Koleksionit Mbretëror, institucionit që ruan artefaktet mbretërore, se “Molla turke ishte një dhuratë për Mbretëreshën Victoria në 1856 nga Sulltan Abdülmecit si një shprehje mirënjohjeje për mbështetjen e britanikëve gjatë Luftës së Krimesë. .” Diamanti dhe diamanti Kuh-i Nur i dërguar nga Sulltan Abdülmecit për Mbretëreshën Victoria u bashkuan në të njëjtën kurorë dhe kjo kurorë iu dha për herë të parë mbretëreshës Elizabeth Bowes-Lyon nga ajo, Mbretëresha II. Mbretëresha Elizabeta II është e fundit. Elizabeth te Camilla Parker Bowles.

Kategoritë
Lajme