Dimrat e butë dhe kriza ekonomike: gomat “All season” janë gjithnjë e më të njohura

Shitjet e gomave të të gjitha sezoneve në Evropë u rritën me 35% në 2021 krahasuar me një vit më parë.

Gomat e të gjitha sezoneve janë një kompromis midis gomave të verës dhe dimrit, në kushtet e verës ato përgjithësisht nuk janë aq të mira sa gomat mesatare të verës, dhe në dimër nuk janë aq të mira sa gomat mesatare të dimrit.

Me to në rrota, është gjithmonë e nevojshme të vozitni më me kujdes, të paktën në kushtet më të vështira të motit të dimrit. Nga ana tjetër, situata socio-ekonomike është e tillë që vështirë se mund të fajësohen shoferët.

Gomat janë bërë dukshëm më të shtrenjta dhe është e vështirë për shoferët të ndajnë para për dy grupe gomash, kështu që shumë vendosin të marrin goma për të gjitha sezonet, popullariteti i të cilave po rritet nga viti në vit.

Sigurisht, shumë prej tyre po llogarisin edhe në dimër më të butë. Sipas Shoqatës Evropiane të Prodhuesve të Gomave (ETRMA), shitjet totale të gomave për të gjitha sezonet u rritën me 35% në 2021 krahasuar me një vit më parë.

Gjithnjë e më shumë konsumatorë po zgjedhin këto goma në vend të gomave tradicionale të verës ose dimrit. Ja një shembull nga Gjermania.

Numri i shoferëve që zgjedhin goma për të gjitha stinët ka qenë në rritje prej vitesh: në vitin 2014, 15 për qind e shoferëve thanë se kishin goma për të gjitha stinët. Deri në vitin 2018, numri tashmë kishte arritur në 25%.

Së fundi, mbani në mend se nuk është një ide e mirë të kombinoni gomat e verës, gomat e dimrit dhe/ose gomat e të gjitha stinëve në të njëjtën makinë. Sepse nëse është e nxehtë apo e ftohtë, njëra prej gomave siguron shumë më pak kapje se tjetra.

Kjo mund të ndikojë seriozisht në stabilitetin e makinës gjatë kthesës dhe frenimit.

Kategoritë
Ekonomi