Diplomacia e Erdoganit vlerësohet nga shtypi holandez: Mund të jepet çmimi Nobel

 Pas Forumit të Diplomacisë në Antalia, Stambolli priti për herë të dytë samitin historik. Aktivitetet ndërmjetësuese të presidentit Recep Tayyip Erdoğan mes Rusisë dhe Ukrainës patën një jehonë të madhe në shtypin botëror. Një nga gazetat me tirazh më të madh në Holandë shkroi se Erdoganit mund t’i jepet “Çmimi Nobel për Paqe” për iniciativat e tij për paqen.

Angazhimi i Turqisë për t’i dhënë fund luftës pesë-javore midis Rusisë dhe Ukrainës ka vazhduar që në ditën e parë. Presidenti Erdogan, i cili takohet shpesh me krerët e dy vendeve, shprehu në çdo rast se ata mund të veprojnë si ndërmjetës për vendosjen e paqes.

Si rezultat i kësaj mbështetjeje, delegacionet e dy vendeve u takuan një ditë më parë në Stamboll për negociatat e paqes. Ndërsa pas takimit erdhën mesazhe pozitive si nga Rusia ashtu edhe nga Ukraina, aktivitetet ndërmjetësuese të kryera nga Recep Tayyip Erdoğan zgjuan një interes të madh në shtypin botëror.Samiti historik që u zhvillua në Stamboll gjeti mbulim të gjerë në Algemeen Dagblad, një nga gazetat holandeze me tirazh të lartë. Shefi i lajmeve i gazetës, Saskia Van Westhreenen, theksoi trafikun intensiv diplomatik të Erdoganit për t’i dhënë fund luftës Ukrainë-Rusi në artikullin e tij. Gazetari holandez shkroi në artikullin e tij, “Presidentit Erdogan mund t’i jepet Çmimi Nobel për Paqen për punën e tij në përfundimin e luftës Ukrainë-Rusi dhe sigurimin e paqes. Kush do ta kishte menduar këtë?” /gazetaere

Kategoritë
BotaLajme