Djali i Vuçiqit përfaqëson babanë e tij në përkujtimin e Ditës Jokushtetuese të RS

Në Sarajevën Lindore, po zhvillohet ngjarja qendrore për shënimin e 9 janarit si Ditën e RS-së, e cila u shpall jokushtetuese nga Gjykata Kushtetuese e Bosnjë-Hercegovinës. Të pranishëm janë një numër i madh i mysafirëve nga Serbia, ndër ta edhe djali i Aleksandër Vuçiqit.

Në “ceremoninë” në Sarajevën Lindore, ku mbahet një paradë e zyrtarëve të Ministrisë së Punëve të Brendshme të RS, përveç zyrtarëve nga BiH më e vogël. entitet, i pranishëm është edhe një delegacion nga Serbia.
Delegacioni nga Serbia kryesohet nga ministri i Punëve të Brendshme të vendit Ivica Daçiq, Ministri i Punës, Punësimit, Veteranëve dhe Çështjeve Sociale Nikola Selakoviq, Ministrja e Kujdesit Familjar Darija Kisiq-Tepavçeviq, Ministrja e Shëndetësisë Danica Grujiçi, dhe djali i presidentit – Danilo. Vuçiq.

Kjo nuk është hera e parë që Danilo përfaqëson babanë e tij në përkujtimin e ditës antikushtetuese të RS. Ai tashmë e ka “bërë veten në shtëpi” në evente të tilla, duke pasur parasysh se vitin e kaluar ka marrë pjesë edhe në akademinë ceremoniale, e cila më pas u mbajt në Banja Luka.

Vuçiq, si në vitet e kaluara, nuk merr pjesë në përkujtimin e 9 janarit, por dërgon zyrtarë të lartë serbë për të mbështetur autoritetet e RS në organizimin e ngjarjes, të cilën Gjykata Kushtetuese e Bosnje dhe Hercegovinës e shpalli jokushtetuese.

Përveç emrave të përmendur nga bota politike e Serbisë, “kanë kaluar rrugën”, kështu që në përkujtimoren “imorale, antikushtetuese dhe ilegale” më 9 janar marrin pjesë edhe kryetari i Kuvendit të Serbisë, Vladimir Orloviq, deputetët Milimir Vujadinoviq dhe Dragoljub Açkoviq.

Kategoritë
LajmeRajoni