Dodik njoftoi krijimin e një “karte identifikimi kombëtar” për serbët në RS dhe Serbi

Anëtari i Presidencës së BiH Milorad Dodik prezantoi sot idenë e krijimit të një “karte identifikimi kombëtar” për qytetarët e Republikës Srpska dhe Serbisë.

“Do të nis një iniciativë që Republika Srpska dhe Serbia të krijojnë një kartë identifikimi kombëtar për të gjithë njerëzit tanë që identifikohen me Republikën Srpska në çfarëdo mënyre, të konsiderohen vendas dhe të kenë të gjitha të drejtat e mundshme për arsim, kujdes shëndetësor, hapje kompanish. , objekte”, ka njoftuar ai.është Dodik në llogarinë e tij zyrtare në Twitter.

Ai nuk ka sqaruar detajet e kësaj ideje, e cila vjen para fillimit zyrtar të fushatës zgjedhore.

Karta e identifikimit do të na forcojë fenë”, shtoi ai në fund të mesazhit.

Kujtojmë se në Serbi ekziston ideja e krijimit të një “bote serbe”, e cila konsiderohet si zëvendësim i idesë së Serbisë së Madhe.

Këto ide trembin pjesën tjetër të rajonit, sepse të gjithë kanë frikë se ringjallja e nacionalizmit në Beograd mund të kërcënojë sigurinë dhe stabilitetin e rajonit.

Përveç kësaj, lidhja e çdo të drejte me kombësinë është gjithashtu një hap i dukshëm prapa nga tendencat moderne që të gjithë qytetarët kanë të njëjtat të drejta, pavarësisht nga kombësia.

Kategoritë
LajmeRajoni