Dodik për “Bashkësinë e Komunave Serbe” në Kosovë: Një ditë do të jetë Republika Srpska

Presidenti i entitetit të RS-së, Milorad Dodik, tha se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, arriti ta kthejë çështjen e Kosovës nga një pozicion humbës në agjendë dhe në qendër të interesit dhe theksoi se serbët duhet të jenë të bashkuar dhe mblidhen për negociata.

“Ajo që duhet pasur parasysh është se duhet të shikojmë pasojat që mund të dëgjojmë për Kosovën, që është se do të ndërpritet rruga evropiane, se do të ndalen investimet, do të futen përsëri vizat. Këto janë pasoja të rënda”. vuri në dukjeDodik.

Sipas tij, pasojat mund të ndryshojnë pozitën ekonomike, sociale dhe gjeopolitike të serbëve.

Ai tha gjithashtu se kërcënimet nga Perëndimi janë shtuar dhe pozita e Gjermanisë është forcuar.

“Gjermania, e cila është antiserbe në atë zonë të Ballkanit. Gjithmonë ka qenë antiserbe, nuk ka qenë racionale, realiste dhe ka qenë gjithmonë kundër serbëve. Kështu është edhe në këtë rast për Kosovën”, theksoi. Dodik.

Kur bëhet fjalë për “Bashkësinë e Komunave Serbe”, Dodik vëren se “është mirë që po flitet për Republikën Srpska”, megjithatë, thotë ai, shqiptarët shpesh thonë se nuk e duan Republikën Srpska në territorin e Kosovës.

“Është shumë mirë që thonë kështu, një ditë do të jetë Republika Srpska. Dua të them se në kuptimin thelbësor. Epo, do të quhet Bashkimi i Komunave Serbe, do të ketë funksione ekzekutive të qeverisë siç ka RS. Marrëdhëniet speciale me Serbinë siç ka RS. Ky është problem për ta dhe kjo është e gjithë historia”, përfundon Dodik.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë mbrëmë se në takimin me pesëshen ndërkombëtare i është thënë se Serbia duhet ta pranojë propozimin e tyre për normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën, sepse në të kundërtën do të përballet me ndërprerjen e integrimeve evropiane. procesi, ndalimi dhe tërheqja e investimeve dhe të gjitha masat gjithëpërfshirëse që do të shkaktojnë dëme të mëdha për vendin.

Kategoritë
LajmeRajoni