Dodik: Unë nuk ha dhe nuk pi ujin e tyre në Sarajevë, kam gjithmonë një shishe me vete

Anëtari i presidencës së BiH Milorad Dodik tha mbrëmë se nuk i intereson se çfarë ha dhe pi kur shkon në Sarajevë sepse “ka frikë se dikush mund ta helmojë”.

Dodik ka dhënë mbrëmë një intervistë të madhe për RTRS në të cilën pak a shumë pa asnjë pyetje nga gazetari Branimir Gjuriçiq ka mbajtur një monolog njëorësh në të cilin ka rrëfyer, të paktën, një sërë çështjesh të vështira për t’u verifikuar. ngjarje në të cilat ai ishte aktori kryesor.

Kështu Dodik foli se si ndërmjetësoi negociatat ndërmjet NATO-s dhe Serbisë, në të cilat ai personalisht i kërkoi presidentit të atëhershëm të Serbisë, Sllobodan Millosheviq, të bënte disa lëshime kur është fjala për Kosovën, në mënyrë që të mos kishte bombardime të NATO-s në atë kohë FR. Jugosllavia.

Ai gjithashtu deklaroi se e kundërshtoi Millosheviqin kur i kërkoi të jepte dorëheqjen nga posti i kryeministrit të RS-së, si dhe nga shumë ngjarje të tjera që pretendohet se kanë ndodhur në fund të viteve nëntëdhjetë të shekullit të kaluar.

Në vijim ai foli për mënyrën se si i rezistoi presionit të ushtruar ndaj tij nga zyrtarë të lartë të SHBA-së, ku iu kërkua të pajtohej për një forcë të unifikuar policore në BeH, heqjen e emrit Republika Srpska dhe zgjedhjen e një presidenti në nivelit të të gjithë vendit. Ai i ka refuzuar kategorikisht të gjitha këto, siç thotë ai, dhe më pas ka marrë “zgjidhjen e fjalëkryqit në mes të një takimi”.

Por ajo që është veçanërisht interesante në intervistë janë deklaratat që Dodik bën në intervistën 34 minutëshe.

“Nuk më intereson fare kur shkoj në Sarajevë çfarë ha dhe pi. A do të më prishë dikush me një pjatë. Nuk duhet të jem naiv nëse dikush më llaston atje dhe më helmon. Pra, çfarë duhet të bëj për të bëhu me qëllim të mirë. Nuk ka asgjë atje. Unë nuk e pi ujin e tyre. Edhe sot, ditën që shkoj në Sarajevë, shishja është këtu, apo jo”, tha Dodik duke treguar xhepin e xhaketës.

Ai vendosi se nuk i interesonte vërtet se çfarë mendonte dikush për të.

“Aty nuk ha, nuk pi ujë, kthehem në Sarajevën Lindore, ha mëngjes, drekë, çfarë të më duhet, sot, kështu ka qenë më parë”, ka përfunduar Dodik./Gazeta e Re

Kategoritë
LajmeRajoni