Donald Trump shpallet fajtor ndaj akuzave për abuzim seksual

Gjykata Federale vendosi se Donald Trump abuzoi seksualisht me E. Jean Carroll në një dhomë zhveshjeje të një dyqani luksoz në pranverën e vitit 1996.

Gjykata vendosi se ai është përgjegjës për akuza në gjyqin civil të Carroll kundër tij, bazuar për pretendim për sulm seksual.

Carroll gjithashtu paditi Trump për shpifje në lidhje me një deklaratë të vitit 2022 që ai bëri duke mohuar akuzat e Carroll.

Gjykata vendosi se Trump duhet t’i paguajë gati 3 milionë dollarë Carroll pasi ai e akuzoi atë për shpifje.

Gjithashtu mbi të bie aktakuza për dhunë dhe duhet t’i paguajë 2 milionë dollarë dëmshpërblim.

Ish-presidenti duhet të paguajë rreth 5 milionë dollarë ndaj shkrimtares E. Jean Carroll.

Carroll e paditi Trumpin duke pretenduar se sjellja e tij kualifikohej si vepër seksuale sepse ishte përdhunim, abuzim seksual ose prekje me forcë. Ndërsa gjykata nuk zbuloi se kishte prova për përdhunimin, ata zbuluan se Trump kishte kryer abuzim seksual, duke e lejuar atë të merrte dëmshpërblim për sulm.

Sipas ligjit të Nju Jorkut i miratuar në maj 22, të mbijetuarit e veprave seksuale mund të ngrenë një padi civile kundër një autori për dëmshpërblim edhe nëse afati ligjor i kohës për të paraqitur një kërkesë ka skaduar, për sa kohë që ata mund të tregojnë gjithashtu se vepra kualifikohet si krim seksual sipas ligjit.

Kategoritë
BotaLajme