Drejtuesit e klubit shqiptar rrahën ish-lojtarin e Borcit për shkak të kontratës, nisën procedimet para FIFA-s

Sindikata e futbollistëve profesionistë të Bosnjë-Hercegovinës ka nisur procedurën para gjykatës së FIFA-s kundër klubit shqiptar Kukësi, në të cilin kërkon mbrojtje për Anta Zhivkoviç.

Ante Zhivkoviç (29) sezonin e kaluar luajti në Premier Ligën e Bosnjë-Hercegovinës për Borac të Radnikut, ndërsa nga korriku i këtij viti është anëtar i Kukësit shqiptar.

Mirëpo, siç pretendon Unioni i Futbollistëve Profesionistë të Bosnjë-Hercegovinës, ai dje ka përjetuar një shqetësim të madh dhe është detyruar të nënshkruajë zgjidhjen e kontratës me klubin shqiptar.

“Futbollisti i lartpërmendur i është drejtuar me një letër klubit për shkak të vonesës disa mujore në pagesën e pagave të fituara. Klubi e ka ftuar lojtarin në një takim dje, por në vend që të merrte informacion për shlyerjen e borxhit ndaj tij. , lojtari u përball me një nga situatat më të vështira në karrierën e tij deri tani.

Përkatësisht, përfaqësuesit e klubit e mbajtën Zhivkoviqin në ambientet e klubit për disa orë, i dërguan kërcënime dhe ofendime të shumta dhe gjithçka kulmoi me një sulm fizik ndaj lojtarit. Përfaqësuesit e klubit e detyruan lojtarin të firmoste me forcë zgjidhjen e kontratës, duke e penguar atë të largohej nga ambientet e klubit në të kundërt”, thuhet në njoftimin e Sindikatës.

Siç u tha, Živković arriti të largohej nga ambientet e klubit pas disa orësh dhe menjëherë u kthye në Kroaci, duke pasur parasysh se siguria e tij ishte në pikëpyetje të madhe.

“Ne do të dëshmojmë se lojtari u detyrua të nënshkruajë kontratën, do të fillojmë edhe procedimin ndaj përfaqësuesve të klubit për të larguar përgjithmonë nga futbolli persona të tillë. Duam të theksojmë se FC Kukësi prej shumë vitesh njihet si një klub që i trajton lojtarët jashtëzakonisht keq, duke u fshehur kontratat dhe anekset e kontratave nga lojtarët, duke vonuar pagesën e pagave mujore dhe detyrimet e tjera, dhe në periudhën e mëparshme kemi nisur procedurat për lojtarët Numan Kurdiç dhe Tarik Isiç kundër këtij klubi shqiptar, pikërisht për shkak të faktet e përmendura më parë”, njoftoi SPF BiH.

Kategoritë
Sport