E përbashkëta e sulmit të ndodhur në Taksim dhe Londër

Daily Mirror, një nga gazetat e njohura të Anglisë, tërhoqi vëmendjen për veshjet e veshura nga Ahlam Albashir, i cili kreu sulmin me bombë në rrugën Istiklal dje (13 nëntor), dhe autori i sulmit të vitit 2005 në Londër, Remzi Muhammed.

Daily Mirror raportoi, “Terroristja kishte veshur një kapuç ngjyrë vjollce me fjalët New York në të. Kjo veshje i ngjan xhupit të zi që Remzi Muhammed kishte veshur më 21 korrik 2005, kur tentoi të kryente një sulm me bombë në metronë e Londrës, ku mbi të ishte shkruar “New York”.

Në vitin 2005, një përpjekje për bombardim në stacionet e metrosë dhe civilët në Londër, kryeqyteti i Anglisë, dështoi. Javë para këtij sulmi, një sulm i ngjashëm ndodhi në Londër më 7 korrik 2005, ku 52 persona u vranë dhe 784 u plagosën në këto sulme, të cilat u morën përsipër nga Al-Kaeda.

Kategoritë
BotaLajme