Ekskluzive: KQZ konfirmon se Lista Serbe dhe 13 subjekte të tjera nuk kanë të drejtë të garojnë

Pas shpalljes së zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetarë të komunës së Mitrovicës së veriut, Leposaviqit, Zubin Potokut, dhe Zveçanit me datë 18 dhjetor 2022, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka mbajtur sot mbledhje ku Drejtoresha e Zyrës së Regjistrimit dhe Certifikimit të partive politike, Vesa Xharra, ka raportuar lidhur me procesin e aplikimit të subjekteve politike për certifikim në katër komunat e veriut, raporton Gazeta10.

Xharra ka konfirmuar se Lista Serbe dhe 13 subjekte të tjera nuk kanë të drejtë të certifikohen si subjekte në katër komunat, meqenëse ka kaluar afati i njoftimit, gjë kjo e rregulluar me ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme, neni 15.4.

Gazeta10 ka siguruar listën e partive që nuk do të garojnë në zgjedhjet e jashtëzakonshme të 18 dhejtorit për veri të Republikës së Kosovës.

 1. Srpska Lista
 2. Demokratska Stanka Vatan
 3. Fjala
 4. Social Demoktratska Unija
 5. Kosovaki Nevi Romani Partija
 6. Demokratska Stranka Bosnjaka
 7. Iniciativa Balli
 8. Partia Demokratike e Unitetit
 9. Forca e Diasporës
 10. Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës
 11. Kosova Demokratik Turk Partisi
 12. Lëvijza për Bashkëveprim
 13. Partia e Drejtësisë/Gazeta10.
Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi