Elon Musk, beson se teknologjia e makinave vetë-drejtuese duhet të bazohet në shqisat njerëzore

CEO i Tesla-s, Elon Musk, beson se makinat vetë-drejtuese duhet të lundrojnë në botë duke përdorur të njëjtat shqisa që bëjnë shoferët njerëzorë, transmeton EkonomiaOnline.

Meqenëse njerëzit përdorin sytë dhe intelektin e tyre për të lundruar në hapësirën tredimensionale, kështu duhet të bëjnë edhe makinat vetë-drejtuese, sipas Musk.

“Njerëzit drejtojnë me sy dhe rrjeta nervore biologjike”, tha Musk në tetor.

“Pra, ka kuptim që kamerat dhe rrjetat nervore të silikonit janë mënyra e vetme për të arritur një zgjidhje të përgjithësuar për vetë-drejtimin.”

Për më tepër, ai thuhet se po e zbaton atë filozofi në Tesla.

Musk ka udhëzuar në mënyrë të përsëritur ekipin Autopilot të kompanisë, i cili punon në teknologjinë e makinave vetë-drejtuese, të heqë dorë nga radarët dhe të përdorë vetëm kamera në vend të tyre, raportoi të hënën New York Times.

Arsyeja për këtë qasje, tha Musk në tetor, është fokusimi i të dhënave që po paraqiten në sistemet kompjuterike të makinës. Teknologjia e “vizionit” të vetëdrejtimit të bazuar në kamerë të Tesla “u bë aq e mirë”, tha Musk, saqë shtimi i të dhënave të radarit në fakt po i jepte sistemit më shumë informacion sesa duhej dhe po ndikonte negativisht në softuer.

Kategoritë
BotaLajme