Elon Musk dëshiron të ndërtojë një qytet të vetë-qëndrueshëm në Mars

Në një ese të publikuar nga mediat kineze, njeriu më i pasur në botë, Elon Musk, shprehu dëshirën e thellë për të ndërtuar një qytet në Mars dhe ndau mendimin e tij për rëndësinë e ndërtimit të infrastrukturës për prodhimin e automjeteve elektrike.

“Shpresa ime më e madhe është që njerëzit do të ndërtojnë një qytet të vetë-qëndrueshëm në Mars”, shkroi Musk.

Eseja e tij u botua në revistën China Cyberspace, një botim i censurës së fuqishme të internetit të Kinës, Administrata e Hapësirës Kibernetike të Kinës, sipas një raporti nga Business Insider. Një përkthim nga agjencia shtetërore e lajmeve kineze Xinhua, së bashku me tekstin në anglisht, mund të gjenden në internet.

Musk ka mbrojtur prej kohësh kolonizimin njerëzor të Marsit, duke zhvilluar anijen kozmike masive Starship në SpaceX posaçërisht për qëllimin e dërgimit të njerëzve për të ndërtuar qytetin e vetë-qëndrueshëm të ëndrrave të tij në Mars.

“Në universin e gjerë, qytetërimi njerëzor është si një qiri i vogël i dobët, si një dritë e vogël vezulluese në zbrazëti. Kur dielli një ditë zgjerohet dhe Toka nuk është më e banueshme, ne mund të fluturojmë në një shtëpi të re me një anije kozmike. Nëse njerëzit mund të banojnë planetë të tjerë, do të thotë se ata kanë përmbushur një nga kushtet e strehës së madhe të hapësirës, ​​atëherë ne do të bëhemi qytetarë ndërplanetarë dhe qytetërimi njerëzor do të mund të vazhdojë”, ka shkruar Musk.

Kompania e Musk shpreson që fluturimi testues i anijes Starship të bëhet në shtator të këtij viti pas një procesi të gjatë vendimmarrjeje.

Kategoritë
Të ndryshme