Elon Musk ka kërkuar nga Pentagoni të marrë përsipër financimin për shërbimin e saj të internetit satelitor Starlink në Ukrainë

SpaceX i ka kërkuar ushtrisë amerikane të marrë përsipër financimin për shërbimin e saj të internetit satelitor Starlink në Ukrainë.

Për shkak të sulmit të Rusisë ndaj Ukrainës, kompanitë kryesore në botë i zgjatën dorën e ndihmës popullit ukrainas.

Një nga këto kompani, SpaceX e SHBA-së, aktivizoi shërbimin satelitor të internetit Starlink në rajon dhe dërgoi pajisjet e nevojshme për popullin e Ukrainës.

Rreth 20 mijë njësi satelitore Starlink i janë dhuruar Ukrainës deri më tani. Elon Musk, “Operacioni i kushtoi SpaceX 80 milionë dollarë dhe do të kalojë 100 milionë dollarë deri në fund të vitit.” tha.

SpaceX i ka kërkuar ushtrisë amerikane të marrë përsipër financimin për shërbimin e saj të internetit satelitor Starlink në Ukrainë.

SpaceX i ka thënë Pentagonit se nuk mund të vazhdojë të financojë shërbimin Starlink ashtu siç është.

Letra gjithashtu kërkoi që Pentagoni të merrte përsipër financimin për përdorimin ushtarak të Starlink.

“Ne nuk jemi në gjendje t’i dhurojmë më shumë terminale Ukrainës ose të financojmë terminalet ekzistuese për një periudhë të pacaktuar,” shkroi drejtori i shitjeve qeveritare të SpaceX në një letër drejtuar Pentagonit. tha.

 

Kategoritë
BotaLajme