Erdogan: Kam paralajmëruar SHBA-në, nëse Greqia nuk qëtësohet do të godasë !

Greqia, e cila ka dështuar gjithmonë në hapat e Turqisë drejt paqes në Mesdhe dhe Egje me provokimet e saj, vazhdon qëndrimin e saj negativ.

Më në fund, administrata e Athinës, e cila pajisi me armë ishujt, të cilët sipas marrëveshjeve ndërkombëtare janë të ndaluara të armatosen dhe të rekrutohen, vazhdoi të provokonte Turqinë duke kryer stërvitje.

Presidenti Recep Tayyip Erdoğan, i cili mori pjesë në programin e Takimeve Rinore të zhvilluara në Sallën Sportive Ömer Halisdemir në Samsun, iu përgjigj pyetjeve të të rinjve.

Duke iu përgjigjur pyetjes për raketat e brendshme, Erdogan përmendi ‘raketën Typhoon’, për të cilën Greqia ka frikë.

Ne filluam të prodhojmë raketat tona. Ju thoni një tajfun, tani greku është i frikësuar dhe thotë: “Do të godasë Athinën”, tha Erdogan, duke vazhduar kështu fjalët e tij:

“Sigurisht, nëse nuk qëndroni të qetë, nëse përpiqeni të blini diçka nga Amerika në ishuj, një vend si Turqia ndoshta nuk do të mbledhë dardha. Unë i kam paralajmëruar shumë herë Shtetet e Bashkuara, nuk u intereson, po na bëjnë gabim”.

Kategoritë
BotaLajme