Eren: Të rinjët e Ballkanit kanë nevojë që të bashkëpunojnë me njëri tjetrin për të ndërtuar të ardhmen e Ballkanit

 Zëvendësministri i Kulturës dhe Turizmit Serdar Çam dhe Kryetari i YTB-së Abdullah Eren morën pjesë në Samitin Rinor Ballkanik 2021 i cili u realizua në kuadër të projektit Shkollës Rinore Ballkanike, shkruan Gazeta e Re

Në “Samitin Rinor Ballkanik” të mbajtur në një hotel në Stamboll  morën pjesë gati 700 pjesëmarrës nga 8 vende të Ballkanit.

Që nga shkurti, ngjarje të tilla si seminare, konferenca, punëtori, klube librash dhe filmash janë organizuar për studentë të nivelit të parë, të diplomuar dhe të mesëm nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, Mali i Zi, Kosova, Maqedonia e Veriut, Serbia dhe Greqia.

Në fjalimine tij në program, zëvendësministri i Kulturës dhe Turizmit Serdar Çam tha se Ballkani është shumë i rëndësishëm për Turqinë.

, “Ne mund të jemi nga kultura të ndryshme. Ne mund të jemi nga kultura, gjuhë të ndryshme, racat. Por ne jemi pjesë e kësaj gjeografie. Jetoni në paqe, mos luftoni. “Ne duam që ju të kontribuoni për njëri -tjetrin dhe të ekzistoni në ato rajone, si si popullsi ashtu edhe si ndikim, pa humbur ndikimin tuaj. Kjo është arsyeja pse shqetësimi ynë i vetëm është të jetojmë në paqe “. tha ai

Nga ana tjetër kryetari i YTB-së Abdullah Eren, duke folur për mediumin tonë tha se të rinjët e Ballkanit kanë nevojë që të bashkëpunojnë me njëri tjetrin pasi që e ardhmja është në duart e tyre dhe duhet ta ndërtojnë bashkarisht këtë

“Në shumë vende të Ballkanit jetojnë të afërmit tanë ku ne me shumicën e tyre kemi edhe bashkësi farefisnore por mardhëniet e të rinjëve në këto vende për fat të keq janë të kufizuara, pra kemi të rinjë turq që jetojnë në Maqedoni, Kosovë,Bullgari,Greqi por ata nuk kanë një bashkëpunim me njëri-tjetrin pra nuk kanë mundësi se si të bashkëpunojnë. Por ne besojmë se me projekte të tilla ata do të kenë një bashkëpunim pasi që të ardhmen e Ballkanit do të ndërtojnë të rinjtë e Ballkanit” tha ai. ./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme