Është publikuar letra nga mjeku i Hitlerit, zbulohet se çfarë shkruan ai për diktatorin

Një pasardhës zviceran i një prej mjekëve të Adolf Hitlerit ka publikuar detaje të letrave që tregojnë se si ai trajtonte një diktator nazist.

Letrat tregojnë frikën e Hitlerit nga një sëmundje e rëndë, raportoi të dielën gazeta NZZ am Sonntag.

“Nëse diçka është e keqe, unë absolutisht duhet ta di,” i tha Hitleri mjekut pas konsultimit të tyre të parë në maj 1935.

Hitleri u trajtua disa herë nga Carl Otto von Eicken, një specialist gjerman i veshit, hundës dhe fytit, gjatë 10 viteve që nga viti 1935, raporton The Guardian.

Letrat e mjekut drejtuar kushëririt të tij u zbuluan nga Robert Doepgen, stërnipi i Von Eicken, i cili i gjeti ato duke hulumtuar në arkivat e familjes për projektin e shkollës.

Historiani britanik Richard J. Evans, një specialist i historisë gjermane, konfirmoi vërtetësinë e letrave.

Gazeta thekson se letrat tregojnë gjithashtu rëndësinë që Hitleri i kushtonte zërit të tij, të cilin ai e përdori në fjalimet e tij për të fituar mbështetje për regjimin e tij.

Një operacion i heqjes së polipeve u shty për shkak të fjalimit të Hitlerit, thuhet në letra, pasi Von Eicken e këshilloi Hitlerin që ai duhet të pushonte zërin pas procedurës.

Në letrat e tij, Von Eicken nuk e vuri kurrë në dyshim se po trajtonte një njeri, veprimet e të cilit çuan në vrasjen e miliona njerëzve në Holokaust dhe Luftën e Dytë Botërore.

Gazeta thekson se kur u pyet nga hetuesit rusë pas luftës pse nuk e vrau Hitlerin, Von Eicken tha: “Unë isha mjeku i tij, jo vrasësi i tij”.

Hitleri kreu vetëvrasje në një bunker në Berlin në vitin 1945, pak para përfundimit të luftës.

Kategoritë
Të ndryshme