Eurodeputetët kërkojnë një hetim kundër komisionerit të zgjerimit të BE, Oliver Varhelyi

Eurodeputeti dhe përfaqësuesi i Partisë së Punës holandeze, Thijs Reuten, ka njoftuar në profilin e tij në Twitter se Komiteti i Punëve të Jashtme i Parlamentit Evropian kërkon një hetim kundër komisionerit të zgjerimit të BE-së, Oliver Varhelyi.

Reuten thotë se hetimi po kërkohet për shkak të një raporti që thotë se Varhelya po minon qëllimisht rëndësinë e demokracisë dhe reformave të shtetit të së drejtës në vendet e anëtarësimit në BE.

Në njoftim thuhet se Komiteti i Punëve të Jashtme kërkon një hetim të pavarur dhe të paanshëm për të përcaktuar nëse sjellja dhe politikat e Komisionerit të Zgjerimit të BE-së, Oliver Varhelyi, përbëjnë shkelje të Kodit të Sjelljes për anëtarët e Komisionit Evropian dhe detyrave të Komisionerit të Zgjerimit.
Ju kujtojmë se Varhelyi vizitoi Bosnje dhe Hercegovinën këtë javë, ku u takua me shumë BiH. politikanët, por më së shumti vëmendje tërhoqi takimi me presidentin e RS, Milorad Dodik.

Në këtë takim presidentit të RS-së i është premtuar se BE-ja do të zhbllokojë fondet e destinuara për këtë subjekt në vlerë prej 600 milionë euro. Shumë e interpretuan këtë vendim si dorëzim dhe pranim ndaj lojës së shantazhit.

Kategoritë
BotaLajme