Familja Boshnjake/Muslimane dorëzoi dy ikona të vjetra kishës në Mostar

Me rastin e Krishtlindjeve ortodokse dhe Vitit të Ri, familja boshnjake Jashareviq nga Mostari u ka dorëzuar priftërinjve të Mostarit dy ikona të vjetra që janë ruajtur gjatë shkatërrimit të Katedrales dhe Kishës së Vjetër në Mostar.

Me rastin e Krishtlindjeve ortodokse dhe Vitit të Ri, familja boshnjake Jashareviq nga Mostari u ka dorëzuar priftërinjve të Mostarit dy ikona të vjetra që janë ruajtur dhe ruajtur gjatë shkatërrimit të Katedrales dhe Kishës së Vjetër në Mostar.

Me mirënjohje për gjestet e humanizmit dhe solidaritetit fqinjësor nga Dioqeza Ortodokse Serbe e Zahumlje-Hercegovinës dhe Primorskës, ata theksojnë se këto janë ikona me vlerë të Nënës të Shenjtë Dëshmorit të Madh Gjergj.

Familja Jašarević jeton në lagjen e Pallatit të Ipeshkvisë në vendbanimin Mostar të Brankovcit.

Nikoqiri i kësaj familjeje, i ndjeri Ramiz Jashareviq, i ka ruajtur këto ikona që nga lufta e fundit, i cili kishte për qëllim t’i dorëzonte gjatë shenjtërimit solemn të Katedrales në Mostar. Megjithatë Ramizi ka ndërruar jetë këtë vit.

“Gruaja e tij Jasna dhe djali Nedzad Jasarevic vendosën ta bëjnë këtë gjest njerëzor dhe human me rastin e përfundimit të punimeve të ndërtimit të kishës dhe kështu t’i urojnë priftërinjtë e Mostarit për festat e ardhshme të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri. Zoti i dashur i bekoftë dhe shpërbleftë çdo njeri i mirë në këtë familje”, kanë thënë nga Vëllazëria e Kishës së Mostarit./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni