Familja nga Kosova falenderon Turqinë pasi që mjekët turk ia shpëtuan foshnjën e tyre

Mjekët kosovarë kërkuan ndihmë nga mjekët turq për fëmijën Tiar, i cili ka tre probleme të ndryshme në zemër. Pacienti i vogël, i cili u soll në Stamboll me avion të ambulancës, u shpëtua.

Foshnja  e familjes kosovare Nitaj, Tiar, ka vuajtur nga shqetësime në frymëmarrje. U zbulua një vrimë në zemrën e foshnjës, ngushtimi i aortës dhe dështimi i zemrës. Mjekët kosovarë kanë kontaktuar një spital privat në Stamboll. Foshnja Tiar u soll në Turqi me ambulancë të aeroplanit.

Fëmija që kishte një infeksion në trupin e tij, u trajtua me mjekim për 1 javë dhe më pas u dërgua në operacion. Foshnja e rikuperuar me operacione të suksesshme është kthyer në vendin e tij me familjen. Nga ekipi që kreu operacionin, Prof. Dr. Arda Özyüksel tha se stenoza vaskulare u korrigjua me një copëz të marrë nga perikardi i foshnjës dhe tha: “Ne ndaluam qarkullimin e gjakut në pjesën e poshtme të trupit, e drejtuam vetëm në enët cerebrale. E lamë sternumin hapur. për 48 orë sepse indi i zemrës ishte edematoz.Kur u shërua indi i zemrës mbyllëm gjoksin”. Özyüksel tha se foshnja Tiar do të operohet sërish pas 1 viti dhe vrima në zemrën e tij do të mbyllet.

Babai Jeton Nitaj, i cili tha se u ndje shumë i pafuqishëm kur mësoi për sëmundjen, tha: “Shpresën që kërkonim e gjetëm në Turqi. Procesi ishte stresues. Mjekët turq e shëruan fëmijën tim.”

Kategoritë
LajmeTë ndryshme