Femrat e ushtrisë izraelite ‘ia qesin flakën kazermës’

Videoja, e xhiruar nga vajzat izraelite që kryenin shërbimin ushtarak, duke kërcyer në repart, theu rekordin e hiteve në rrjetet sociale. Ministria izraelite e Mbrojtjes ka nisur një hetim për incidentin.

Në Izrael, përveç burrave, detyrën e shërbimit ushtarak e kanë edhe gratë.

Periudha e shërbimit ushtarak, e cila përcaktohet si 3 vjet për burrat, pranohet si 2 vjet për gratë.

Pamjet e një grupi ushtarësh femra që u dorëzuan për të kryer detyrat e tyre ushtarake bënë bujë në rrjetet sociale.

Ushtarët femra filluan të kërcejnë dhe të xhirojnë videoklipe në repart me uniformat e tyre.

Ushtarët, të cilatt kanë regjistruar këto momente, i kanë shpërndarë pamjet në llogaritë e tyre në rrjetet sociale.

Pamjet, të cilat po përhapen gradualisht në rrjetet sociale, morën miliona klikime.

Ministria izraelite e Mbrojtjes mori masa pasi pamjet

Ndërkohë që ministria nisi hetimet për ngjarjen, u diskutua edhe nëse në videon në fjalë ndalohej përdorimi i telefonit gjatë shërbimit ushtarak.

Nga ana tjetër, objekt diskutimi nga autoritetet përkatëse ishte edhe çështja e ndalimit të pjesshëm të imazheve që vazhdojnë të përhapen në internet.

Kategoritë
Lajme