FIFA refuzoi kërkesën e vendeve myslimane për shirita specialë të kapitenit gjatë Kupës së Botës

Ndërsa shiriti i kapitenit me ngjyrat e ylberit në mbështetje të popullatës LGBT ka shkaktuar shumë polemika që nga fillimi i Kupës së Botës, Sky News zbuloi gjithashtu projektin e dështuar të një shiriti që synonte të luftonte islamofobinë.

Sipas mediave britanike, disa organizata myslimane me mbështetjen e autoriteteve të Katarit kishin idenë e këtij brezi, i cili i ngjan keffiyes palestineze dhe mbi të cilin do të shkruhej “nuk do të kishte vend për islamofobinë”.

“Para fillimit të turneut, Katari dhe disa vende të tjera me shumicë myslimane ishin në bisedime nëse lojtarët mund të mbanin shiritat e kapitenit për të rritur ndërgjegjësimin për lëvizjen në rritje të islamofobisë”, tha një zyrtar i lartë i Katarit për Sky.

Propozimi u diskutua me FIFA-n, pas së cilës iu tha se ai thyente rregullat dhe nuk do të miratohej.

Ekipet e pranuan vendimin por ishin të zhgënjyer që një çështje e tillë, e cila ka një ndikim negativ në miliona muslimanë në mbarë botën, nuk u konsiderua në Kupën e parë Botërore që do të mbahej në një rajon me shumicë myslimane./Gazetaere

Kategoritë
Sport