Fiken dritat ndezen qirinjtë, kriza energjetike dhe faturat e dyfishta dëmtojnë gastronominë në Itali

Duke përmendur rritjen e faturave, vendi i argëtimit vendosi të fikë dritat dhe të ndezë qirinj. U vu re se kostoja e importit të energjisë në Itali do të dyfishohej.

Evropa vazhdon të kërkojë zgjidhje për rritjen e faturave të energjisë në muajt e fundit.

Vendet e Bashkimit Evropian (BE) kanë vënë në fuqi planin për të ulur konsumin e gazit natyror me 15 për qind për shkak të ndërprerjes nga Rusia.

Rritja e faturave nuk kufizohet vetëm me gazin natyror. E njëjta gjë vlen edhe për energjinë elektrike.

Shumë biznese në të gjithë kontinentin po përdorin një sërë metodash kursimi. Njëri prej tyre është regjistruar në Itali.

Një ambient argëtimi në shtetin europian në fjalë vendosi të fikë dritat pas rritjes së faturave, e cila u deklarua 500 për qind.

Italianët që erdhën në vend u panë duke kaluar kohën nën dritën e qirinjve.

Duke komentuar ato momente të shpërndara në rrjetet sociale, “Do të ketë një vjeshtë ‘shumë të ngrohtë’ në Evropë dhe më gjerë. thuhej.

Kategoritë
BotaLajme