Filluan punimet për nxjerrjet e gazit natyror në Turqi

Në portin Filyos të Zonguldak, ku do të nxirret gazi natyror i zbuluar në Detin e Zi, u përgatit një model i projektit të impiantit të përpunimit të gazit natyror, i cili filloi të ndërtohej në një sipërfaqe prej afërsisht 1 milion metra katrorë.

Një total prej 540 miliardë metra kub rezerva të gazit natyror u identifikuan në fushën e gazit Sakarya, 185 kilometra larg Zonguldak, gjatë punimeve të kërkimit të gazit natyror të kryera në Detin e Zi me shpimin ‘Fatih’, ‘Kanuni’ dhe ‘Yavuz’. enët.

Ndërsa aktivitetet e kërkimit vazhdojnë me anijet shpuese ‘Fatih’ dhe ‘Kanuni’, puna vazhdon në Portin Filyos në rrethin Çaycuma të Zonguldak, ku gazi natyror do të nxirret në breg.

Sipërfaqja prej përafërsisht 1 milion metra katrorë, pikërisht pranë portit, ku po bëhen përgatitjet për përdorimin e anijes shpuese ‘Yavuz’ në punimet e kërkimit të gazit natyror në Detin e Zi, i është ndarë Korporatës Turke të Naftës. TPAO).

Ka nisur puna për ngritjen e një impianti të përpunimit të gazit natyror në rajon, ku gazi natyror do të nxirret në breg dhe do të transferohet në rrjet me qindra kamionë dhe personel.

Për herë të parë u shfaq edhe projekti i objektit, ku kryhen studimet e rilevimit të tokës.

Kategoritë
BotaLajme