Fitch: Përkeqësohet tutje perspektiva për mjedisin global të kredisë

Në deklaratën e bërë nga agjencia e vlerësimit të kredisë, theksohet se rreziqet e larta të recesionit kanë përkeqësuar tutje vështirësitë në rritje të kredisë

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kredisë, Fitch Ratings, njoftoi se panorama në lidhje me mjedisin global të kredisë ka vazhduar të përkeqësohet muajt e fundit, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në deklaratën e bërë nga agjencia e vlerësimit të kredisë, theksohet se rreziqet e larta të recesionit kanë përkeqësuar tutje vështirësitë në rritje të kredisë.

Në deklaratë thuhet se perspektiva për mjedisin global të kredisë ka vazhduar të përkeqësohet muajt e fundit.

“Intensifikimi i presioneve inflacioniste dhe reagimi i politikës monetare që rezulton kanë kontribuar në kushte gjithnjë e më sfiduese për rritjen globale, duke përfshirë shtrëngimin financiar me bazë të gjerë”, tha Fitch.

Në deklaratë, ku theksohet se rreziqet e recesionit në Evropë dhe SHBA janë të larta, thuhet se mund të ketë një ngadalësim të mëtejshëm të rritjes së Kinës në rast të shtimit të varianteve të reja të koronavirusit.

Në deklaratë theksohet se ndërprerja e plotë ose serioze e rrjedhës së gazit nga Rusia në Evropë është ndër rreziqet më të mëdha potenciale në afat të afërt.

Kategoritë
BotaLajme