Fjalimi i Hitlerit u luajt në altoparlantin në trenin austriak

Pasagjerët në një tren në distanca të gjata në Austri u habitën kur një regjistrim i fjalimit të Adolf Hitlerit u luajt në sistemin e adresave publike.

Në vend të njoftimeve të zakonshme, pasagjerët mund të dëgjonin gjithashtu Hitlerin duke thënë “Heil Hitler” dhe “Sieg Heil” mbi sistemin e altoparlantëve të trenit.

Operatori tha se ka pasur disa incidente të tilla ditët e fundit.

Një pasagjer në linjën Bregenz – Vjenë tha për BBC se të gjithë në tren ishin krejtësisht të tronditur.

David Stoegmueller, një ligjvënës i Partisë së Gjelbër, tha se fjalimi i liderit gjerman nazist u luajt përmes telefonit celular pak përpara se treni të mbërrinte në Vjenë.

“Fillimisht pati 30 sekonda fjalim të Hitlerit dhe më pas dëgjova ‘Sieg Heil’”, shtoi ai.

Stoegmueller tha se stafi i trenit nuk ishte në gjendje të ndalonte transmetimin dhe nuk ishte në gjendje të bënte njoftimet e veta. “Një anëtar i ekuipazhit ishte vërtet i mërzitur,” shtoi ai.

Hekurudhat Federale Austriake (ÖBB) tha në një deklaratë për BBC:

“Ne distancohemi qartë nga një përmbajtje e tillë. Për momentin, mund të supozojmë se këto njoftime janë bërë nga njerëz direkt në tren përmes telefonit. Ne e kemi raportuar rastin në polici,” tha ÖBB.

Ndaj dy personave janë bërë kallëzime.

Stoegmueller tha se mori një email nga një burrë që ishte në tren me një grua të moshuar që i mbijetoi një kampi përqendrimi dhe ajo po qante.

Kategoritë
BotaLajme