Flamujt e Shtëpisë së Bardhë të ulen në gjysmështizë, SHBA kalojnë një milion vdekje nga Covid

SHBA ka kaluar më shumë se një milion vdekje të lidhura me Covid.

Presidenti i SHBA Joe Biden tha se vendi po shënonte “një moment historik tragjik” dhe çdo vdekje ishte “një humbje e pazëvendësueshme”.

Është totali më i lartë zyrtar në botë – megjithëse Organizata Botërore e Shëndetësisë beson se numri i vërtetë i vdekjeve mund të jetë shumë më i lartë diku tjetër.

Ekspertët e shëndetit publik japin disa arsye për numrin e lartë të vdekjeve në SHBA – duke përfshirë normat e larta të obezitetit dhe hipertensionit, sistemet spitalore të mbingarkuar, disa hezitime ndaj vaksinave dhe numrin e madh të popullsisë së moshuar.

“Një milion vdekje nga Covid, një milion karrige bosh rreth tryezës së darkës familjare, secila humbje e pazëvendësueshme,” tha Presidenti Biden në një deklaratë ditën e sotme.

Presidenti urdhëroi që flamujt e Shtëpisë së Bardhë të ulen në gjysmështizë për të shënuar momentin historik.

Kategoritë
BotaLajme