Fondi investimeve të përbashkëta Arabo-Katar jep ofertën më të madhe për Liverpoolin

Fondi i investimeve të përbashkëta të Arabisë Saudite dhe Katarit ishte ofertuesi më i madh për Liverpool-in, i cili u hodh në shitje.

Oferta më serioze për Fenway Sports Group, e cila nxori në shitje Liverpool-in, erdhi nga konsorciumi i përbashkët Arabo-Katar.

Sipas lajmeve të David Lynch nga Sporting News; Konsorciumi i përbashkët Arabo-Katar paraqiti një ofertë fillestare prej 3.75 miliard euro për Liverpool. U tha se konsorciumi është i lidhur edhe me shtetet e tyre.

Ndërsa u tha se kishte një krizë politike mes dy vendeve para vitit 2021, u vu re se të dy vendet krijuan lidhje të forta tregtare që nga viti 2021. U nënvizua se blerja e Liverpool-it nga fondet pranë administratave të dy vendeve do të konsiderohej një shenjë e më shumë besimit dhe bashkëpunimit mes administratave.

Kategoritë
LajmeSport