Foshnjes së palindur i vendoset stent në një spital në Turqi

Te foshnja e gruas shtatzënë e cila aplikoi në Poliklinikën Perinatologjike të Spitalit të Qytetit Elazig Fethi Sekin, është konstatuar stenozë e rrugëve urinare.

Pas ekzaminimit të detajuar dhe ekzaminimeve të kryera nga specialisti i perinatologjisë, u konstatua se foshnjës duhet t’i vendoset stent për shëndetin e nënës dhe foshnjës.

Foshnja, e cila kishte një stent vezikoamniotik me udhëzim me ultratinguj, u lejua të urinonte.

Duke u shprehur se procedura e aplikuar është shumë e ndjeshme, Specialistja e Perinatologjisë Dr. Birsen Konukçu Palta përdori këto deklarata në deklaratën e saj për İHA:

“Me aplikimin e stentit vezikoamniotik, foshnja i sigurohet të urinojë me një kanulë të futur në fshikëzën urinare. Qëllimi i kësaj procedure është të sigurohet vazhdimësia e ujit në të cilin ndodhet foshnja në barkun e nënës. Kemi zbuluar obstruksion të rrugëve urinare. në foshnjën e gruas sonë shtatzënë që ka aplikuar tek ne. Fillimisht me procedurën e amniocentezës konstatuam se gjenetika e foshnjës ishte normale dhe veshkat ishin normale. procedurë nën anestezi të kufizuar për pacientin tonë, për të cilin vendosëm të bënim një shant. Si rezultat i procedurës së drejtuar me ultratinguj, ne e bëmë fëmijën tonë të urinonte.”

Kategoritë
LajmeTë ndryshme