Fotot e binjakëve tregojnë se si pirja e duhanit ndikon në plakjen e fytyrës

Të gjithë e dimë se konsumimi i duhanit ndikon keq në shëndet dhe Shoqata Amerikane e Kirurgëve Plastikë publikoi foto që vërtetojnë se ai vërtet ndryshon pamjen.

Nëse jeni duhanpirës i rëndë, duhet të jeni të vetëdijshëm për faktin se fytyra juaj duket më e vjetër. Do të keni rrudha rreth buzëve dhe rrathë të errët të theksuar. Binjaku që shihni në foton në të majtë pinte cigare 17 vjet më shumë se binjaku në të djathtë.
“Pirja e cigareve ngadalëson formimin e kolagjenit, ndikon keq në qarkullim, ul trashësinë e lëkurës dhe elasticitetin e saj dhe shkakton plakje të parakohshme”, tha mjeku Bahman Guyuron.

Hulumtimi që vërtetoi këtë pretendim u botua në vitin 2013 në revistën profesionale Plastic and Reconstructive Surgery. Të dy burrat që shihni në foto janë duhanpirës. Binjaku në foton e duhur ka konsumuar duhan 14 vjet më shumë se vëllai i tij.

Binjaku në të majtë nuk pi duhan dhe motra e saj pinte cigare për 29 vjet. Në veçanti, mund të vërehen ndryshimet midis rrudhave rreth syve të tyre.

Binjaku në të djathtë konsumon duhan, ndërsa binjaku në të majtë jo. Vini re ndryshimet midis zonës rreth hundës dhe buzëve.

Si kujtesë, Zelanda e Re miratoi së fundmi një ligj për heqjen graduale të përdorimit të produkteve të duhanit për gjeneratën e ardhshme, duke vendosur një ndalim të përjetshëm për të rinjtë që blejnë cigare.

Ligji thotë se duhani nuk mund t’u shitet personave të lindur më 1 janar 2009 dhe pas saj dhe tani e tutje mosha minimale për blerjen e cigareve do të rritet vazhdimisht.

Kategoritë
Të ndryshme