Franca në krizë për naftë/ Rradhë kilometrike në pikat e karburanteve, shoferët sulmojnë njëri-tjetrin për karburant

Pothuajse kaos në të gjithë vendin në krizën energjetike, e cila u thellua me grevën e punonjësve të rafinerisë në Francë.

Bota hyri në një krizë të thellë globale me luftën Ukrainë-Rusi.

Në Evropë, kjo u ndje si një krizë energjetike pas hapave të Rusisë kundër sanksioneve.

Ndërkohë që po bëheshin përgatitjet për dimrin e zi në kontinent, në sektorin e karburanteve nisën grevat.

Punëtorët e rafinerisë hynë në grevë në Francë, ku pati trazira të thella.

Kjo situatë e përkeqësoi krizën energjetike.

Rrugët e Francës iu dorëzuan kaosit. Sidomos pikat e karburantit janë qendra e kaosit…

Ndërkohë që forcat e sigurisë janë përplasur me pronarët e automjeteve të cilët nuk u kanë lejuar të marrin karburant para se t’u shterohej rezervuari, në media janë pasqyruar pamjet se edhe automjetet e policisë kanë mbetur në rrugë pasi nuk kanë mundur të marrin karburant.

Nga ana tjetër, thuajse në çdo stacion mbizotëron tension mes drejtuesve të mjeteve që qëndrojnë në radhë me kilometra për të marrë karburant të kufizuar.

Ngjarjet dhe zënkat në të gjithë vendin u bënë axhendë në rrjetet sociale.

Sidomos përdoruesit rusë u tallën me luftimet franceze të karburantit.

Kategoritë
BotaLajme