Frika nga ‘operacioni i mundshëm i Turqisë’ në mediat greke

Fjalët e presidentit Erdogan, i cili paralajmëroi Greqinë për herë të fundit, bënë jehonë në shtypin grek me analizat e frikshme që ata bënë për veten e tyre mbi Turqinë.

Provokimet e Greqisë në detin Egje lanë vendin e saj të frikës në vend.

Në përputhje me marrëveshjet ndërkombëtare, Greqia pajisi me ushtarë ishujt, të cilët nuk duhet të armatosen, në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare.

Paralajmërimi më i madh ndaj këtyre veprimeve të Greqisë erdhi nga presidenti Recep Tayyip Erdoğan ditët e fundit.Duke deklaruar se paralajmëroi Greqinë për herë të fundit, Presidenti Erdogan tha: “Ju ftoj të ndaloni armatimin e ishujve, nuk bëj shaka, po flas seriozisht. Paralajmëroj Greqinë të qëndrojë larg ëndrrave që do të sjellin keqardhje dhe keqardhje të vijë në vete”

Pas këtij paralajmërimi, thuajse çdo ditë hidheshin tituj shqetësues në mediat greke.

Ndërsa operacionet e mundshme të Turqisë, nga gazetat e deri te kanalet televizive, analizoheshin çdo ditë në mediat e vendit, u diskutua për sistemin e raketave balistike BORA, një tjetër prodhim kombëtar pas SİHA-ve vendase.

Kategoritë
BotaLajme