FSK-së i shtohen edhe 251 ushtarë

Forca e Sigurisë së Kosovës ka shtuar kapacitetet. 251 ushtarë të rinj i janë shtuar radhëve të saj të premten.

Në kuadër të transformimit të FSK-së në Ushtri, ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, në ceremoninë e betimit në kazermën e Komandës dhe Doktrinës në Ferizaj, ka thënë se brenda një viti janë shtuar mbi 1000 ushtarakë.

Ai ka paralajmëruar se pas 9 javësh do të diplomojnë edhe mbi 300 rekrutë, ndërsa në shtator do të shpallet konkursi i ri për 612 ushtarë aktivë e 367 rezervë.

“Për ta mbrojtur vendin tonë dhe për të siguruar paqen, ne na duhen personel i përgatitur dhe me pajisje moderne, për këto do të punojmë fort dhe pa u ndalur”, ka thënë Mehaj në fjalimin para ushtarëve të rinj.

Ai ka thënë se Kosova e ka vizion dhe mision anëtarësimin në NATO.

“Ushtria e të gjithë qytetarëve të Republikës së Kosovës është e aftë dhe e gatshme që përkrah partnerëve tanë të jetë protagonist në ruajtjen e paqes dhe sigurisë në vend, rajon dhe më gjerë. Sukseset tona janë të përbashkëta dhe rruga jonë është e përbashkët, sepse qëllimi dhe vlerat tona janë të njëjta”, ka deklaruar Mehaj.

Kategoritë
LajmeVendi