Gazeta greke u përpoq ta shfaq Ajasofjën si kishë

Ajasofja u rihap për adhurim si xhami në vitin 2020, pas 86 vitesh.

Pas vitesh në xhami u fal namazi i parë i xhumasë, i cili u ribashkua me këndimin e Kuranit.

Ata vendosën një kryq në foto

Greek City Times, një nga shtypi grek, u përpoq ta paraqiste ndërtesën historike si një “kishë” me shenjën e kryqit të vendosur në imazhin e lajmit që tregon historinë dhe të tashmen e Ajasofjës

“Ajo u ndërtua me iniciativën e perandorit Justinian. Ajo shërbeu si një katedrale ortodokse greke. Është një nga strukturat dhe monumentet më të mëdha të të ashtuquajturit krishterim. Ishte gjithashtu selia e Patriarkut Ekumenik deri në vitin 1453.” thuhej në artikullin e publikuar

Duke kujtuar se Ajasfoja u shndërrua në xhami pasi Fatih Sulltan Mehmeti pushtoi Stambollin, “i tillë mbeti deri në fillim të shekullit të 20-të”. është përdorur shprehja.

Kategoritë
BotaLajme