Gazi natyror në Turqi/ Procesi i vendosjes së tubave në tokë dhe në det ka përfunduar

Turqia është gati të korrë frytet e përpjekjeve të saj të vazhdueshme për të hequr qafe varësinë e huaj në energji.

Ndërtimi i një prej flotave më të mëdha në botë të shpimit dhe skanimit sizmik Turqia është shumë afër përfundimit të lumtur.

Hapi më i madh i Turqisë në këtë kontekst është rezerva e gazit natyror prej 540 miliardë metër kub të zbuluar në Detin e Zi.

Puna vazhdon me shpejtësi të plotë për nxjerrjen e gazit pas përcaktimit të rezervës dhe fillimin e përdorimit të tij në vitin 2023.

Fatih Dönmez, Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore, bëri deklarata në NTV në lidhje me studimet e gazit në Detin e Zi.

Procesi i vendosjes së tubave në tokë dhe në det ka përfunduar”, tha Dönmez, duke vazhduar fjalët e tij si më poshtë:

“Në Turqi është sjellë një pajisje kyçe prej 280 tonësh. Synimi ynë është të takojmë qytetarët në mars të 2023. Pas 4 vitesh do të plotësojë të gjithë gazin e shtëpive.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme