Georgina Rodriguez do të duhet të ndjekë këto rregulla në Arabinë Saudite

Kalimi në Arabinë Saudite do të sjellë një kulturë dhe ambient krejtësisht të ndryshëm për Georgina Rodriguez dhe Cristiano Ronaldo dhe në këtë drejtim do të duhet të respektojnë disa rregulla të theksuara nga mediat spanjolle.

Të jesh grua në Arabinë Saudite nuk është e lehtë dhe tani Georgina Rodriguez do të duhet të mësohet me të gjitha rregullat që duhet të ndjekë në vend. Pasi Al-Nasr solli Cristiano Ronaldon, një jetë e re fillon për influencuesin dhe fëmijët e saj.

Edhe pse gratë kanë fituar disa liri vitet e fundit, Arabia Saudite është ende një vend shumë kufizues, me më pak të drejta dhe liri se perëndimi.

Ata që vendosin të shpërngulen në këtë vend do të duhet t’i përmbahen një sërë rregullash kufizuese dhe pikërisht këtë pret Georgina.

Ajo duhet të veshë një abaya në publik – një veshje tradicionale arabe që duket si një mantel. Georgina e ka veshur tashmë në ndeshjet e Kupës së Botës në Katar, por edhe në pritjen e Ronaldos në klubin e tij të ri.

Rregullat urdhërojnë që gratë të vishen “modestisht dhe me denjësisht” – që me fjalë të tjera do të thotë se ajo nuk do të jetë më në gjendje të veshë veshje të tejdukshme, të shkurtra dhe të ngushta.

Ndalohet rreptësisht importi dhe konsumimi i alkoolit dhe produkteve të derrit, si dhe ndalohet ngrënia, pirja apo pirja e duhanit në publik gjatë muajit të Ramazanit.

Sa i përket turizmit në vendbanimin e saj të ri – duke pasur parasysh se ajo nuk është muslimane, ajo nuk do të mund të vizitojë qytetet e shenjta, si Meka dhe Medina, si dhe pamjet dhe monumentet e tjera natyrore. Megjithatë, ata do të jenë ende në gjendje ta bëjnë këtë duke marrë një leje.

Kategoritë
Sport