Gishtin e kishte këputur gjatë një aksidenti, mjeku ia shpëton duke e qepur gishtin në bark

19-vjeçari Caner Şakrak (19) në Sivas humbi një pjesë të gishtit të madh të majtë në një aksident.

Şakrak, i cili rrezikohej të humbiste plotësisht gishtin, pati një operacion të suksesshëm në Spitalin Shtetëror të Sivas.

Gishti i prerë i Şakrakut, Op. Dr. Ajo u zmadhua nga Halid Atasoy duke e qepur në kërthizë.

Pas 3 javësh, Şakrakut e rifitoi gishtin e madh. U pa se gishti, i cili ditët e kaluara ishte ndarë nga kërthiza, i kishte rifituar funksionet e lëvizjes.

Sipas lajmit të HA; Op. Dr. Halid Atasoy deklaroi se ata e ruajtën gishtin pa humbur funksionet e tij dhe përdorën deklaratat e mëposhtme:

“Pacienti ynë kishte një lëndim rreth 6 javë më parë. Gishti i tij ishte shkëputur plotësisht nga pjesa e mesme e tij. Kur erdhi për herë të parë tek ne, ishte 8 orë pas lëndimit. Në radhë të parë, ne qepëm gishtin në vend. Në fund të javës së 2-të ka pasur një nxirje të gishtit, pasi ka qenë një dëmtim shumëpjesësh. Ne e groposëm gishtin në kërthizën e pacientit për të parandaluar humbjen e funksionit dhe shkurtimin e gishtit. Ne e mbajtëm indin këtu në barkun tuaj. Ne rilidhëm ambientet e brendshme. Funksionet e gishtit të madh janë shumë të rëndësishme. E ruajtëm gishtin pa humbur funksionet e lëvizjes së gishtit.”

Kategoritë
LajmeTë ndryshme