Gjermania do të ulë drastikisht çmimet e veturave elektrike

Stimujt financiarë që po përgatiten të jepen nga shteti do t’i ulin çmimet e veturave elektrike në Gjermani.

Stimujt financiarë do të skadojnë sapo të arrihet shuma e caktuar prej 2.5 miliardë eurosh. Marrëveshja u arrit të martën mes koalicionit qeverisës.

Sipas planit, veturat elektrike me çmim nën 40 mijë euro, do të bien nga 6 mijë euro fillimisht, nga 4.500 euro në fillim të vitit të ardhshëm dhe nga 3 mijë euro gjatë vitit 2023.

Kategoritë
BotaLajme