Gjermania ka aktualisht numrin më të ulët të të rinjve që nga fillimi i statistikave në vitin 1950

GJERMANIA ka aktualisht numrin më të ulët të të rinjve që nga fillimi i statistikave në vitin 1950, njoftoi Zyra Federale e Statistikave në Wiesbaden. “Nga 83,2 milionë banorë që kanë jetuar në Gjermani më 31 dhjetor 2021, vetëm 10 për qind (8,3 milionë) janë të moshës 15 deri në 24 vjeç”, njoftoi Zyra Federale e Statistikave në Wiesbaden.

Kjo është vlera më e ulët që nga prezantimi i këtyre statistikave në vitin 1950 dhe një vazhdim i rënies së vazhdueshme të numrit të të rinjve që filloi në vitin 2005. I vetmi vit kur u ndalua kjo prirje ishte viti 2015, kur një numër i madh refugjatësh nga Lindja e Mesme mbërriti në Gjermani.

Nën mesataren e BE-së

Në totalin e popullsisë, grupmosha e të rinjve nga 15 deri në 24 vjeç ishte më e shumta në fillim të viteve tetëdhjetë të shekullit të kaluar kur anëtarët e të ashtuquajturve. Gjenerata “baby boom” e gjetur në atë moshë. Në atë kohë, pjesa e 15 deri në 24 vjeç në totalin e popullsisë ishte 16.7 për qind.

Më pak të rinj jetojnë në shtetet federale të Brandenburgut, Saksoni-Anhalt dhe Mecklenburg-Pomeranisë Perëndimore, të cilat dikur i përkisnin Gjermanisë Lindore dhe që përjetuan një dalje të madhe të popullsisë pas ribashkimit gjerman.

Gjermania është pak më poshtë mesatares evropiane prej 10.6 për qind, që është edhe përqindja e të rinjve nga mosha 15 deri në 24 vjeç në Kroaci. Përqindja më e ulët është shënuar në Bullgari me 9 për qind, ndërsa më e larta në Irlandë me 12,6 për qind.

Kategoritë
BotaLajme