Gjermania: Nëse nuk marrim gaz nga Russia “Do të ketë kryengritje popullore”

Ministrja e Jashtme gjermane Annalena Baerbock tha se nëse gaz nuk blihet nga Rusia, Ukraina nuk mund të mbështetet.

Lufta e Rusisë kundër Ukrainës ka hyrë në muajin e pestë.

Lufta, e cila u zhvillua para syve të botës dhe shkaktoi humbjen e qindra jetëve, solli sanksione kundër Rusisë.

Megjithatë, disa vende nuk mund ta zbatonin atë sanksion për gazin.

Njëra prej tyre, Gjermania, njoftoi se duhej të vazhdonin të blinin gaz nga Rusia.

Ministrja e Jashtme gjermane Annalena Baerbock paralajmëroi për pasojat e mundshme politike të brendshme të ngrirjes së dërgesave të gazit nga Rusia.

Duke deklaruar se duhej të blinin gaz nga Rusia, Baerbock tha, “Kanadezët thanë se kishin shumë pyetje në opinionin e tyre publik. Ne gjithashtu përcollëm se mund ta kuptojmë këtë. Por nëse nuk mund ta blejmë këtë turbinë me gaz, atëherë nuk mund të marrim më shumë gaz, dhe nëse nuk mund të marrim gaz, ne si Gjermani nuk mund ta mbështesim Ukrainën në asnjë mënyrë, sepse atëherë do të jemi të zënë me kryengritje popullore. ” tha.

Ministrja gjermane u shpreh kështu se donte të shpjegonte pse Gjermania është kundër një embargoje të plotë ndaj gazit dhe naftës që vjen nga Rusia

Kategoritë
BotaLajme