Gjermania vitin e kaluar ka pasur 23.500 njerëz mbi 100 vjeç

Në njoftimin e Byrosë Federale të Statistikave, thuhej se vitin e kaluar krahasuar me 2020, ka pasur 3.000 banorë më shumë mbi 100 vjeç.

Në Gjermani, në vitin 2021 është raportuar se në këtë vend jetojnë 23 mijë e 500 persona mbi moshën 100 vjeçare, raporton Anadolu Agency (AA).

Në njoftimin e Byrosë Federale të Statistikave, thuhet se vitin e kaluar krahasuar me 2020, ka pasur 3.000 banorë më shumë se mbi 100 vjeç.

Thuhet se nga gjithsej 23.500 persona mbi 100 vjeç në vend, gratë përbëjnë rreth 18.900.

Në njoftimin thuhet se vdekja e shumë burrave në Luftën e Dytë Botërore është një nga arsyet për numrin më të madh të grave.

Byroja Federale e Statistikave përmendi përmirësimin e kushteve të jetesës, rritjen e mirëqenies dhe arritjet më të fundit në fushën e mjekësisë si arsyet që çuan në rritjen e popullsisë së moshuar.

Popullsia e përgjithshme e Gjermanisë është rreth 84,3 milionë.

Kategoritë
BotaLajme