Gjuriq: Dokumentet e reja të BE-së dhe SHBA-së janë një burim i ri i sigurisë juridike në veri të Kosovës

Ambasadori i Serbisë në SHBA, Marko Gjuriq, vlerësoi se dokumentet e reja të BE-së dhe SHBA-së në KFOR paraqesin një burim të ri të sigurisë politike dhe juridike në veri të Kosovës, i cili përmirësoi pozitën juridike dhe politike të pala serbe krahasuar me periudhën para barrikadave.

“Besoj se në periudhën e ardhshme, me unitet të fortë me popullin tonë në Kosovë, me kokë të ftohtë, takt dhe mençuri, do të vazhdojmë t’i lëvizim gjërat në rrethana shumë komplekse ndërkombëtare në favor të të drejtave të popullit serb dhe paqes. për të gjithë”, ka shkruar Gjuriq në Twitter.

Ai tha se njoftimi i përbashkët i SHBA-së dhe BE-së, njoftimi i KFOR-it dhe lirimi i ish-pjesëtarit të policisë së Kosovës, Dejan Pantiq në arrest shtëpiak, i japin atij përshtypjen “se jemi disi më afër ruajtjes së paqes”. një shkallë pak më e lartë e mbrojtjes së interesave kombëtare dhe shtetërore serbe se para krizës.shkaktuar nga veprimet e Kurtit”.

Ish-pjesëtari i policisë së Kosovës, Dejan Pantiq, u lirua në arrest shtëpiak, SHBA-të dhe BE-ja dhanë garanci se listat për arrestimin e serbëve nga Kosova  nuk ekzistojnë, gjegjësisht se ata që ishin në barrikada nuk do të ndiqen penalisht. , dhe KFOR-it se forcat e sigurisë së Kosovës nuk do të mund të hyjnë në veri të Kosovës pa lejen e tyre dhe të katër kryetarëve të komunave me shumicë serbe.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka kërkuar nga serbët e veriut të Kosovës  që t’i heqin barrikadat për shkak se u janë plotësuar kërkesat, ndërsa për vendimin përfundimtar do ta njoftojnë në mbledhjen e sonte në Rashkë.

Kategoritë
LajmeRajoni