Gjysmëfinalet dhe finalet e Botërorit në Katar do të luhen me një top të ri

Adidas prezantoi topin zyrtar për gjysmëfinalen dhe finalen e Botërorit në Katar dhe emri i topit të ri ishte Al Hilm.

Al Hilm, që përkthehet si “ëndërr” në arabisht, vazhdon topin zyrtar të përdorur në turne deri tani – Al Rihla, që përkthehet si “udhëtim”.

Duke përdorur përparimet më të fundit teknologjike në dizajnimin e topit, Al Hilm përfshin teknologjinë “Topi i Lidhur” i Adidas, i cili i ndihmon gjyqtarët të marrin vendime më të shpejta dhe më të sakta dhe që është treguar mirë në rrjedhën e Kupës së Botës në Katar deri më tani.

 

Sipas FIFA-s, topi është projektuar me “natyrën në zemër” dhe të gjithë komponentët janë konsideruar me kujdes. Al Hilm është topi i parë i bërë duke përdorur vetëm bojë dhe ngjitës të bazuar në voz.
Dizajni është vendosur në një ngjyrë bazë ari me teksturë që përmban një model trekëndor delikat, të frymëzuar nga shkretëtirat vezulluese të rajoneve që rrethojnë qytetin e Dohas, ngjyrat e trofeut të Kupës së Botës dhe modeli i flamurit të Katarit.

“Al Hilm përfaqëson një fener drite për fuqinë e sportit dhe futbollit për të bashkuar botën,” tha Nick Graggs, Drejtor i Përgjithshëm i Futbollit të adidas.

Kategoritë
Sport