Greqia shqetësohet për studentët që lexuan Kuranin në Ajasofja e quan “sfidë e re turke “

35 nxënësve që përfunduan mësimin përmendësh në Shkollën e Mesme Anatolian Imam Hatip të Stambollit, Recep Tayyip Erdogan, iu dhanë licencat e tyre në një ceremoni të mbajtur në Xhaminë Ajasofja

Gjatë ceremonisë u lexua Kur’ani nga mësuesit, mes të cilëve imamët e xhamisë Ferruh Mustuer dhe Bünyamin Topçuoğlu, ndërsa nxënësit hafizë recituan vargje nga Kur’ani.Këto pamje tronditën shtypin grek.Shtypi grek raportoi për 35 studentë hafizë. Në lajme është përdorur shprehja “Sfida e re turke në Hagia Sophia”.
Fotografitë e studentëve u përfshinë në gazetën Proto Thema. Në lajm u shpërndanë pamje me titullin “Sfidë e re me dhjetëra studentë që lexojnë Kuran në Hagia Sophia”.

Në lajme u kujtua se presidenti Recep Tayyip Erdogan tha pak ditë më parë se Aja Sofia do të përfshihet në pasaportat e reja.

Duke përdorur shprehjen “sfidë e re turke në Hagia Sophia”, “35 studentë të veshur me të bardha recituan Kur’anin në ceremoninë në Vendin e Trashëgimisë Botërore” u tha në lajm.

Kategoritë
BotaLajme