Grevë në det të hapur, punëtorët e naftës dhe gazit në Norvegji kërkojnë rritje page

Punëtorët norvegjezë në det të hapur kanë filluar një grevë që do të reduktojë prodhimin e naftës dhe gazit, sipas sindikatës që udhëheq aksionin industrial.

Greva, në të cilën punëtorët kërkojnë rritje pagash për të kompensuar inflacionin në rritje, erdhi të martën mes çmimeve të larta të naftës dhe gazit, me furnizimet e gazit natyror në Evropë veçanërisht të kufizuara pas shkurtimeve të eksporteve ruse.

“Greva ka filluar”, tha Audun Ingvartsen, udhëheqësi i sindikatës Lederne në një intervistë me agjencinë e lajmeve Reuters.

Operatori Equinor ka nisur një mbyllje të tre fushave në Detin e Veriut si rezultat i një greve, tha kompania të martën.

Ministria e Punës e vendit përsëriti se po e ndiqte konfliktin nga afër dhe mund të ndërhyjë për të ndaluar një grevë nëse ka rrethana të jashtëzakonshme.

Kategoritë
BotaLajme